KARÁCSONYI KONCERT

Ma az óvodánk tornatermében sor került a „Mesés Karácsony” / „Turneu de colinde” karácsonyi koncertre a sepsiszentgyörgyi Ifjúsági Echo Egyesület/Asociația de Tineret ECOU jóvoltából.

MA NÁLUNK JÁRT A MIKULÁS!

A mai délelőtt valahogy más volt, mint a megszokott. Több izgalommal, kíváncsisággal, türelmességgel és várakozással volt fűszerezve.

KARÁCSONYI KÉZMŰVES DÉLUTÁN

Hamarosan kezdődik az adventi időszak, így együtt igyekeztünk ráhangolódni - nem csak fizikailag, hanem lelkileg is a szeretet ünnepére.

JÓ ÉRZÉS SEGÍTENI MÁSOKON!

Idén is folytatjuk a SNAC önkéntességi programot, és már is jótékonykodtunk a „Gyümölcsök és zöldségek adományozó hete” keretén belül.

ALMA, ALMA, PIROS ALMA ODAFÖNN A FÁN

2018. október 18-án a Csibészkékkel ellátogattunk az illyefalvi gyümölcsösbe, ahol megfigyelhették az almafákat, rajta a pirosló almákat, kipróbálhatták az almaszedés mozzanatait, megízlelhették a szorgos munkával begyűjtött friss gyümölcsöt.

BARÁTAINK, AZ ÁLLATOK

Október 9-én, egy meleg őszi reggelen örömmel indultunk a Székely Nemzeti Múzeum felé. Átjutva a már ismerős varázskapun, Vinceffy Orsolya múzeumpedagógus várt bennünket és egy interaktív foglalkozáson vettünk részt.

KRUMPLIT – PITYÓKÁT - BURGONYÁT SZEDTÜNK

2018. szeptember 28-án a lelkes Csibészkékkel ellátogatottunk K.B.Anna szüleinek a pityókás földjére, ahol egy élménydús délelőtt részesei lehettünk.

KIRÁNDULTUNK A RÉTYI ERDŐBE 2018

A XVI. Hófehérke Napok keretén belül sor került a már hagyományossá vált óvodaszintű kirándulásra a rétyi erdőbe.

EGYÜTT ÉNEKELTÜNK, JÁTSZOTTUNK

A S.N.A.C. önkéntességi program keretében belül, május 24-én ismét egy élménydús délelőttöt töltöttünk együtt, mi a Csibészkék és Micimackó csoport a kilyéni Székely Potsa Rehabilitációs Központba és a sepsiszentgyörgyi Autista Központba járó gyermekekkel.

LOVAGOLTUNK, SZEKEREZTÜNK

Az Óvoda másként hét keretén belül a Csibészkék, együtt a Szivárvány csoporttal ellátogattunk az árkosi Barabás lovárdába.