,Hóban ébred majd az ünnep,,

Advent második hetében tartottuk csoportunkban az immár  hagyománnyá vált  karácsonyváró kézműves tevékenységünket.

Az én macim

A 2018-2019-est tanév az új kiscsoportosok beszoktatásával kezdődött.  November végén egy két hetes projekt keretén belül ismerkedtünk a medvékkel, élőhelyükkel, táplálkozási szokásaikkal, életmódjukkal.

Húsvéti készülődés a szépmezői gyerekekkel

 

    A húsvéti készülődés jegyében örömmel láttuk vendégül csoportunkban a szépmezői óvodásokat, akik már második éve partnereink a SNAC önkéntességi programban.

,,Bál, bál, maszkabál...,,

     A farsangi készülődés, mókázás , csúfolódás, hagyományok felelevenítése, sok-sok álarc, szemüveg diszítése után elérkezett a gyerekek által leginkább várt esemény, a farsangi bál.

Karácsonyi készülődés

  Az adventi készülődés jegyében december folyamán több olyan tevékenységen vettünk részt  illetve szerveztünk, melyek révén nemcsak külsőleg, hanem lelkünket is ünneplőbe öltöztetve készülhettünk a kis Jézus születését megünnepelni.

Jégkorszak a Székely Nemzeti Múzeumban

    December folyamán óriási érdeklődéssel, kíváncsian látogattuk meg a budapesti Magyar Természettudományi Múzeum Jégkorszak című vándorkiállítását.

A kenyér útja

    Tájegységünk étkezési szokásai egyre jobban feledésbe merülnek, a modern technológia térhódítása egyre inkább kiszorítja a régi értékeket, hagyományokat. Gyermekeinknek, sajnos nem minden esetben adódik lehetőségük, hogy megismerjék ezen értékek forrását, hogyanját, miértjét, mikéntjét.  Éppen ezért rendkívül megörültünk a Kovászna Megyei Művelődési Központ által támogatott, A kenyér útja című projektben való részvételi lehetőségnek.

,,Adni jó!,,

Ebben a tanévben csoportunkkal mi is csatlakoztunk a SNAC önkéntességi programhoz, melyben partnerünk a Szépmezői Óvoda.

,,Szivárványok szivárványa,,

Szivárvány középcsoportosainkkal ebben a hónapban is kívácsisággal és lelkesedéssel fogtunk neki a Boldogságóra program keretén belüli havi téma feldolgozásának.

,,Farsang napja eljött már...,,

A vakációról visszatérve lelkes izgalommal és kíváncsisággal vetettük bele magunkat a farsangi mulatságunk előkészítésébe.