ERASMUS +

 erasmus-160x90

        NÉPHAGYOMÁNYÁNYAINK KÖRNYEZETTUDATOSAN

HU - LV - RO

       A  Hófehérke  Napköziotthon a 2019-2020-as tanévben megnyerte a két évre szóló  ERASMUS+ „Csináld velem!” európai uniós  pályázatot, amelynek címe „NÉPHAGYOMÁNYÁNYAINK KÖRNYEZETTUDATOSAN”.

Az érzelmek megélése, kifejezése az óvodáskorú gyermekek körében

 

A Hófehérke Napköziotthon pedagógusait képviselte egy négy fős csoport, akik részt vettek egy november 17-21 között zajló Erasmus+ találkozón, amelyet a projekt kezdeményezői és koordinátorai, a hajdúböszörményi Csillagvár Óvoda pedagógusai szerveztek.

AZ ÉRZELMEK MEGÉLÉSE, KIFEJEZÉSE A 2,5-7 ÉVES ÓVODÁS KORÚ GYERMEKEK KÖRÉBEN

A 2019-2020 és a 2020-2021-es tanévekben óvodánkban sor kerül Az érzelmek megélése, kifejezése a 2,5 – 7 éves óvodás korú gyermekek körében” Erasmus+ projekt lebonyolítására a magyaroszági és spanyol partnerekkel közösen.

                                             erasmus              

BARÁTAINK A FÁK, A MADARAK, A VÍZ ÉS A LEVEGŐ

Ha hajót akarsz építeni, ne azzal kezd, hogy a munkásokkal fát gyűjtetsz, és szó nélkül kiosztod közöttük a szerszámokat, és rámutatsz a tervrajzra. Ehelyett először keltsd fel bennük az olthatatlan vágyat a végtelen tenger iránt.” (Antoine de Saint-Exupéry)  

A Hófehérke Napközi Otthonban már négy éve zajlik Az ezerarcú természet barátai környezetvédelmi nevelési projekt, melynek tevékenységeit öt – számunkra fontos - irányelv alapján valósítottuk meg: céltudatosság, gyermekbarát tematika, gyermekbarát tevékenység, felfedezés és felfedeztetés, élményszerzés.

A MEGYEI SZÉLKIRÁLYNŐ ALKOTÓPÁLYÁZAT DÍJÁTADÓ ÜNNEPSÉGE

2019. június 4-én megtörtént a Környezetvédelmi Világnapja alkalmából meghirdetett Szélkirálnynő megyei alkotópályázat értékelése és díjátadó ünnepsége, amely a sepsiszentgyörgyi Hófehérke Napköziotthon, valamint a Vinca Minor Egyesület partnerségben a Kovászna Megyei Tanfelügyelőséggel az Az ezerarcú természet bartátai - Barátunk a levegő  IV. kiadás nevelési projekt része. Az alkotópályázat szerepel a 2018-2019-es tanév Kovászna Megyei Tanfelügyelőség megyei szintű Oktatási Tevékenységek Naptárában (C.A.E.J), 52-es pozícióval.

 

Az összetartozás ereje

 

Egy közösen átélt jó élmény hidakat épít közénk.

Hozleiter Fanny

2019 május 29-én udvarszépítésre szólítottuk az apukákat. A felhívásra sokan jelentkeztek. Szerszámokkal és munkakedvvel bőségesen felszerelkezve érkeztek az önkéntesek, akik pillanatok alatt szervezkedtek és amúgy férfiasan egymás keze alá dolgoztak. Az udvaron minden a helyére került. Ásás, lapátolás közben előjöttek a régi óvodás emlékek. A lelkesedés új ötleteket, terveket fonogatott és jóízű beszélgetések is elhangzottak. Ki-ki a maga tehetsége szerint, őszinte igyekezettel járult hozzá a munkához is, a csevegéshez is. A tegnapi hangulat azt sugallta, hogy a mai felgyorsult, elidegenedett világban is még helye van a közösen végzett munka örömének!

Köszönjük, hogy velünk voltak, köszönjük, hogy támogatják és segítik  a kezdeményezéseinket!

Szerkesztette

Márk Emese, óvodavezető

A SZORGOS APUKAK A SZORGOS APUKAK 2 A SZORGOS APUKAK 3 A SZORGOS APUKAK 4 A SZORGOS APUKAK 5 A SZORGOS APUKAK 6 A SZORGOS APUKAK 7 A SZORGOS APUKAK 8 A SZORGOS APUKAK 9 A SZORGOS APUKAK 10 A SZORGOS APUKAK 11 A SZORGOS APUKAK 12 A SZORGOS APUKAK 13 A SZORGOS APUKAK 14 A SZORGOS APUKAK 15 A SZORGOS APUKAK 16 A SZORGOS APUKAK 17 LASSAN A MUNKA VEGERE ERVE MUNKA UTAN JOL ESIK A FINOM ZSIROSKENYER MUNKA UTAN JOL ESIK A FINOM ZSIROSKENYER 2

Világítani tudok!

 

Példásan helytállt a Vackor középcsoportból verbuvált öt tagú csapat, akik a az óvodánkat képviselték a kolozsvári Szent Imre Óvoda által szervezett bibliaismereti játékok regionális szakaszán.

SZÉLKIRÁLYNŐ-MEGYEI ALKOTÓPÁLYÁZAT

A sepsiszentgyörgyi Hófehérke Napközi Otthon, valamint a Vinca Minor Egyesület partnerségben a Kovászna Megyei Tanfelügyelőséggel a „Környezetvédelmi Világnap” megyei nevelési projekt keretén belül alkotópályázatot hirdet Kovászna megye magyar tagozatos óvodai csoportoknak, akik szívesen alkotnak változatos eszközök felhasználásával.

A „SZÉLKIRÁLYNŐ”pályázatot a Környezetvédelmi Világnap tiszteletére hirdetjük meg, amely része „Az ezerarcú természet barátai: Barátom a levegő - IV. kiadás” nevelési projekt programjának.

A versenyt 2019. április 15. – 2019. május 27. között szervezzük.

Kíváncsian várjuk a "Szélkirálynőket"!

Szervezők

HÁROMSZÉK NEM ALKUSZIK

 

A Háromszék nem alkuszik rendezvénysorozat részeként, Kovászna Megye Tanácsa és a Bod Péter Megyei Könyvtár rajzversenyt hirdetett óvodások és kisiskolások számára.

Dalos madár, kis pacsirta

 

A sepsiszentgyörgyi Pinocchio Napköziotthon óvónői kezdeményezték a nagycsoportos óvodások körzeti népdalénekes találkozóját.  Az idén március 6-án  került sor erre a találkozóra,  most már másodjára.