MA NÁLUNK JÁRT A MIKULÁS!

A mai délelőtt valahogy más volt, mint a megszokott. Több izgalommal, kíváncsisággal, türelmességgel és várakozással volt fűszerezve.

-Tudod, ma jön a Mikulás! -  mondogatták a Csibészkék egymásután, ahogy érkeztek az oviba.

-Képzeld, nekem már elvitte a levelemet! – mesélte csillogó szemekkel egy kisfiú.

-Az enyémet is!  Az enyémet is! – hallatszott a Csibészkéktől.

-Emlékszel, hogy a tavaly a Mikulás a galériába tette a nagy piros zsákot? – kérdezték tőlem és ismételgették- talán azért, hogy meg ne feledkezzünk arról, hogy ők nagyon ügyes Csibészkék.

- Vajon ma is meglátogat bennünket? – érdeklődtek, s közben ragasztgatták Rudit, a Mikulás rénszarvasát.

Majd az adventi koszorút körülülve, halk éneklés közben szorgalmasan megtisztogattuk kívül- belül csizmáinkat, hiszen reméltük, hogy a jó, öreg Mikulás idén sem feledkezik meg rólunk. Nagy volt a munka, de még nagyobb az izgalom.

-Elég tiszta már? Szépen megpucoltam? Már elég fényes úgy-e? – kérdezősködtek, s majd az ágyak elé, egymás mellé rakosgatták a tiszta lábbeliket. Ezután következett a játszás a tornateremben, ahol kis Mikulás segédekké válva, kézről-kézbe adogatva rakosgatták az "ajándékokat" az előkészített dobozokba. Oly annyira azonosultak a szerepükkel, hogy a játék végén mindenki közölte, hogy kinek vinné az ajándékcsomagot, ha ő lenne az igazi Mikulás. Aztán ami ezután történt, arról a képek beszélnek!

Jó volt látni a Csibészkéket, őszinte csodálkozásukat,  ahogyan örvendtek annak a csodás pillanatnak, hogy itt járt a Mikulás!

Szerkesztette: Bedőházi Emese Aranka és Sikó Réka óvónők

 KESZULNEK A RENSZARVASOK KESZULNEK A RENSZARVASOK 2 RUDIK A RENSZARVASOK RUDIK A RENSZARVASOK 2 TISZTOGATJUK A CSIZMAINKAT TISZTOGATJUK A CSIZMAINKAT 2 TISZTOGATJUK A CSIZMAINKAT 3 TISZTOGATJUK A CSIZMAINKAT 4 TISZTOGATJUK A CSIZMAINKAT 5 ITT JART A MIKULAS ITT JART A MIKULAS 2 LASSUK MIT HOZOTT SOK-SOK JATEKOT KOSZONJUK MIKULAS