ALMA, ALMA, PIROS ALMA ODAFÖNN A FÁN

2018. október 18-án a Csibészkékkel ellátogattunk az illyefalvi gyümölcsösbe, ahol megfigyelhették az almafákat, rajta a pirosló almákat, kipróbálhatták az almaszedés mozzanatait, megízlelhették a szorgos munkával begyűjtött friss gyümölcsöt.

Mindemellett lehetőségünk volt megetetni a fekete szőrű Totó nevű lovat, megismerni egy csacsit, akit elneveztünk Füles Blankának. Nagyon élvezte, ha símogattuk. Megfigyelni a legelésző borjúkat is.

A délelőtti almaszedés megszervezésével célunk volt, hogy a gyerekek megfigyeljék az  almafák élőhelyét, az almaszüret folyamatát, kipróbálhassák azt. Tapasztalatokat szerezzenek, illetve bővüljön a szókincsük: almaszár, almahéj, almacsutka, szüret, hagyományápolás. Tudatosítottuk az egészséges táplálkozást, a gyümölcsfogyasztás fontosságát. A Csibészkék szorgosan dolgoztak, gyorsan teltek a kosarak, zsákok. A házigazdák: Zozó anyukája meg apukája, a szorgos kis társaság munkáját édességcsomaggal, sóspereccel és egy horgolt, színes kis falevéllel jutalmazták. Miután elfogyasztottuk a finomságokat, bejártuk a gyümölcsöst, megismerkedtünk az ott élő állatokkal, madarakkal, ami minden gyerek, felnőtt számára nagy élmény volt.

Köszönjük a lehetőséget a házigazdáknak, a szülőknek a szállításban nyújtott segítséget!

Szerkesztette: Bedőházi Emese Aranka és Sikó Réka óvónők

SZEDJUK AZ ALMAKAT TELE A KIS VODOR KOSAR TELE A KIS VODOR KOSAR 2 TELE A KIS VODOR KOSAR 3 AZ ALMAK MEGFIGYELESE A LEGFINOMABB ALMA A LEGFINOMABB ALMA 2 A FEKETE SZORU TOTO ETETESE SIMOGATJUK FULES BLANKAT A LEGELESZO BORJUK EGYUTT AZ ALMASZEDOK