BARÁTAINK AZ ÁLLATOK

Október 9-én, egy meleg őszi reggelen örömmel indultunk a Székely Nemzeti Múzeum felé. Átjutva a már ismerős varázskapun, Vinceffy Orsolya múzeumpedagógus várt bennünket és egy interaktív foglalkozáson vettünk részt.

Barátaink az állatok - heti témához kapcsolódva a tartalmas tevékenység segített elmélyíteni az állatokról szerzett tapasztalatokat és tudatosítani a gyermekekben, hogy az ismert állatokon kívül még milyen rovarok, illetve madarak élnek a közvetlen környezetükben. Medvékké válva, dobszó kíséretében jutottunk el a szomorú mackóanyához, akit hamar felvidítottunk, hiszen segítettünk megtalálni az eltévedt bocsokat és pillanatok alatt elkészítettünk egy meleg barlagot a medvecsaládnak, ahol könnyen átvészelhetik a hideg telet. Különböző hangszereket szólaltatott meg Orsi és a Csibészkék valamilyen állathoz kellett hasonlítsák (tücsök, kigyó, süni, béka, stb.) akik ellátogattak a barlaghoz, remélve, hogy ők is helyet kapnak odabent. A tojáscsörgők, kétsoroscsörgők, triangulum vagy fémháromszögek és a Cajon vagy dobozdob egymásutáni, majd egyidejűleg való megszólaltatásával egy jó mulatságot szerveztünk az állatoknak. Ezután kis színes korongokra álltunk, egy papírlapot kellett jól összegyúrjunk, lábunk elé tegyük és azt a feladatot kaptuk, hogy lássuk meg a formánkban saját állatunkat. Így a medve, kutya, sas, tigris, kigyó, stb. életre keltek és dobszóra bejárták a teret. Végezetül Orsi kis pókokká varázsolt mindenkit, és ha pókjárásban eljuttak az ajtóhoz visszaváltoztak Csibészkékké. Távozás előtt a múzeum udvarán örömmel gyűjtögettük a földre hullott kisebb-nagyobb makkokat.

Köszönjük az együtt játszást és az élményt Orsinak!

Szerkesztette: Bedőházi Emese Aranka, óvónő

 MEDVEJARASBAN MEDVEJARASBAN MACKOMAMA FELE MACKOMAMA ES AMEGTALALT BOCSAI BESZELGETUNK AZ ALLATOKROL BARLANGEPITES BARLANGEPITES 2 BARLANGEPITES 3 AZ ELKESZULT BARLANG AZ ALLATOK KANGJAT UTANOZO HANGSZEREK A KIS ZENESZEK A KIS ZENESZEK 2 A KIS ZENESZEK 3 ALLATOK GYUROGETESE PAPIRBOL LABAN ELOTT AZ EN ALLATOM LABAN ELOTT AZ EN ALLATOM 2 LABAN ELOTT AZ EN ALLATOM 3 ELETRE KELTEK AZ ALLATOK ELETRE KELTEK AZ ALLATOK 2 POKJARASBAN AZ AJTO FELE