LOVAGOLTUNK, SZEKEREZTÜNK

Az Óvoda másként hét keretén belül a Csibészkék, együtt a Szivárvány csoporttal ellátogattunk az árkosi Barabás lovárdába.

A kikapcsolódás és szórakozás mellett fő célunk volt a lovaglás kipróbálása, ami jó hatással van a gyermekek fejlődésére, hiszen fejleszti az egyensúlyérzéket és a koordinációt. Voltak akik már lovagoltak, mások most ismerkedtek az új élménnyel, viszont mindannyian kíváncsian vágtunk bele az izgalmas tevékenységbe. Senki sem tartózkodott a lovaglás ellen, mindenki bátran kipróbálta a lóháton való sétát FOLTOS, BETYÁR, RIGÓ és SÁRA pónilóvakkal. A szekerezést is nagyon szerették a kis Csibészkék, főleg amikor ügettek a lovak. Megtanulták SZELLŐ és MUKI lovak írányításához használt szavakat, mint gyeplő, „hájc”, „hőjc”, „üget”, és közben örömmel fedezték fel a környéken látottakat. Reméljük sikerült a Csibészkéknek a lovaglással, szekerezéssel, a természetben zajló szabad játékkal, szaladgálással egy élménydús tevékenységet és egy emlékezetes napot biztosítanunk. 

Nagyon jó volt, még jöjjünk! - mondták a Csibészkék.

 Szerkesztette: Bedőházi Emese Aranka és Zoltáni Zsuzsanna, óvó nénik

MEGERKEZTUNK A LOVARDABA MEGERKEZTUNK A LOVARDABA 2 LETELEPEDTUNK INDUL AZ ELSO SZEKEREZO CSAPAT EL SZEKEREZTUNK VISSZA SZEKEREZTUNK INDUL A MASODIK SZEKEREZO CSAPAT JO A KEDVUNK KUKUCS SETALUNK SETALUNK KAKAS VAGY TYUK FIGYELOZUNK LOVAGLASRA KESZEN B.DANI ES RIGO ZSOLNA ES SARGA ZSOLNA ES SARGA 2 ANNA ES BETYAR ELVEZZUK A LOVAK HATAN ANNA ES FOLTOS ZENKO ES SARGA ZENKO HUNI TAMAS ES ANNA LOVAGOLNAK MATYI BETYARON ES MAGOR RIGON ZOZO FOLTOSSAL ELVEZZUK A LOVAK HATAN 2 V.ABEL BETYAR ES DORENKA RIGO HATAN V.ABEL BETYAR ES DORENKA RIGO HATAN 2 JAZMIN ES SARA ESZTER ES SARA ELVEZZUK A LOVAK HATAN 3 FRUZSINA ES SARA ZSELYKE BETYARON ES ZALAN RIGON ZSELYKE BETYARON ES ZALAN RIGON 2 H. DANIKA ES SARA H. DANIKA ES SARA 2 NORA ES FOLTOS NORA ES FOLTOS 2 ANITA BETYAR ES HANNA RIGO HATAN K.ABEL FOLTOS HATAN ELVEZZUK A LOVAK HATAN 4