HÚSVÉTI TOJÁSÍRÁS AZ ÉDESANYÁKKAL

Kellemes és hasznos délutánt töltöttünk együtt az édesanyákkal, hiszen egy nemes cél érdekében jótékonykodó tevékenységet folytattunk. Hagyományos írott tojások készítésével hangolódtunk Húsvét szent ünnepére!

 

Húsvét ünnepéhez közeledve, adományozás céljából, szebbnél-szebb írott tojások készültek a S.N.A.C. önkéntességi program keretében belül a Hófehérke Óvodában. A Csibészkés édesanyák lelkesen és szorgosan próbálgatták és tanulták a hagyományos tojásírást. Az alkotásokat a kilyéni Székely Potsa Rehabilitációs Központba járó gyermekeknek és a sepsiszentgyörgyi Autista Központba járó gyermekeknek ajándékozzuk. Viasz illata fogadta az anyukákat, akik szemügyre vették a tojásmintákat, majd nekifogtak és nagy odafigyeléssel, csendben írogatni kezdtek. Hamarosan ott díszelegtek a szépen megírt tojások az előkészített tojásfestékben. Az anyukák kíváncsian, de büszkén figyelgették a pirosra megfestett tojásokat, elégedettek voltak. Dicséret illet mindenkit!

Jó volt együtt lenni veletek, köszönjük ezt a szép délutánt! Reméljük, a központba járó gyermekek is olyan szeretettel fogadják a tojásokat, mint amilyen szeretettel írogattuk. Íme a szorgoskodó, ügyes kezű tojásíró "asszonykák"! 

Jövőre is várunk!

Emese és Tünde óvó nénik