ALMA, ALMA, PIROS ALMA ODAFÖNN A FÁN

2018. október 18-án a Csibészkékkel ellátogattunk az illyefalvi gyümölcsösbe, ahol megfigyelhették az almafákat, rajta a piros csüngő almákat, kipróbálhatták az almaszedés mozzanatait, megízlelhették a szorgos munkával begyűjtött friss gyümölcsöt.

BARÁTAINK AZ ÁLLATOK

Október 9-én, egy meleg őszi reggelen örömmel indultunk a Székely Nemzeti Múzeum felé. Átjutva a már ismerős varázskapun, Vinceffy Orsolya múzeumpedagógus várt bennünket és egy interaktív foglalkozáson vettünk részt.

KRUMPLIT – PITYÓKÁT - BURGONYÁT SZEDTÜNK

2018. szeptember 28-án a lelkes Csibészkékkel ellátogatottunk K.B.Anna szüleinek a pityókás földjére, ahol egy élménydús délelőtt részesei lehettünk.

KIRÁNDULTUNK A RÉTYI ERDŐBE 2018

A XVI. Hófehérke Napok keretén belül sor került a már hagyományossá vált óvodaszintű kirándulásra a rétyi erdőbe.

EGYÜTT ÉNEKELTÜNK, JÁTSZOTTUNK

A S.N.A.C. önkéntességi program keretében belül, május 24-én ismét egy élménydús délelőttöt töltöttünk együtt, mi a Csibészkék és Micimackó csoport a kilyéni Székely Potsa Rehabilitációs Központba és a sepsiszentgyörgyi Autista Központba járó gyermekekkel.

LOVAGOLTUNK, SZEKEREZTÜNK

Az Óvoda másként hét keretén belül a Csibészkék, együtt a Szivárvány csoporttal ellátogattunk az árkosi Barabás lovárdába.

HÚSVÉTI TOJÁSÍRÁS AZ ÉDESANYÁKKAL

Kellemes és hasznos délutánt töltöttünk együtt az édesanyákkal, hiszen egy nemes cél érdekében jótékonykodó tevékenységet folytattunk. Hagyományos írott tojások készítésével hangolódtunk Húsvét szent ünnepére!

 

ITT AZ ÓRA, ITT AZ ÓRA! AKI VITÉZ FEL A LÓRA!

2018. március 13.-án az „Ünnepeljünk együtt” témahét keretén belül fontos mozzanat volt a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumba tartott interaktív tevékenység, melyet Vinceffy Orsolya múzeumpedagógus vezetett.

EGYÜTT FARSANGOLTUNK

ELMENT FARSANG EL, EL, EL / KINEK HASZNÁLT, KINEK NEM….

Annak ellenére, hogy nagyon rövid volt a farsangi időszak és még a Csibészkék is nagyon kicsik, mi  megbeszéltük velük, hogy a farsang a mulatozás, vigadozás, lakomázás időszaka.

EZ VAGYOK ÉN!

Ki vagyok én témakörön belül lehetőségük adódott a Csibészkéknek, hogy jól megfigyeljék magukat, illetve társaikat.

Alkategóriák