HÚSVÉTI TOJÁSÍRÁS AZ ÉDESANYÁKKAL

Kellemes és hasznos délutánt töltöttünk együtt az édesanyákkal, hiszen egy nemes cél érdekében jótékonykodó tevékenységet folytattunk.

ITT AZ ÓRA, ITT AZ ÓRA! AKI VITÉZ FEL A LÓRA!

2018. március 13.-án az „Ünnepeljünk együtt” témahét keretén belül fontos mozzanat volt a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumba tartott interaktív tevékenység, melyet Vinceffy Orsolya múzeumpedagógus vezetett.

EGYÜTT FARSANGOLTUNK

ELMENT FARSANG EL, EL, EL / KINEK HASZNÁLT, KINEK NEM….

Annak ellenére, hogy nagyon rövid volt a farsangi időszak és még a Csibészkék is nagyon kicsik, mi  megbeszéltük velük, hogy a farsang a mulatozás, vigadozás, lakomázás időszaka.

EZ VAGYOK ÉN!

Ki vagyok én témakörön belül lehetőségük adódott a Csibészkéknek, hogy jól megfigyeljék magukat, illetve társaikat.

EGY DOBOZ ÉS EGY GYERMEKI MOSOLY

A SNAC önkéntességi programunk keretén belül zajló „Egy szép gesztus boldoggá teszi a gyermeket” nevelési projektünk második karitatív megmozdulása az advent időszakában „Egy doboz és egy gyermeki mosoly” címet viselő mozgalom volt.

KÖZÖS MADÁRKARÁCSONY

A kicsi csoportos Csibészkékkel is folytatjuk a Hófehérke-, Gulliver-, és Benedek Elek Napköziotthonok, valamint a Vinca Minor Egyesület és a Kovászna Megyei Tanfelügyelőséggel kötött „Együtt a természetért” nevelési projektpartnerséget.

FELAVATTUK A MADÁRBARÁT PIHENŐHELYET

A kicsi csoportos Csibészkékkel is az idei tanévtől bekpacsolódtunk az óvodánkban már harmadik éve zajló Az ezerarcú természet barátai környezetvédelmi nevelési projektbe.

KARÁCSONYI KÉZMŰVESKEDÉS ÉDESANYÁKKAL

2017. december 13.-án meghit, ünnepi hangulatban, tudatosan és jól átgondolva szerveztük meg közös Karácsonyi kézműves délutánunkat az édesanyákkal.

ADVENTI KIÁLLÍTÁS A KILYÉNI SZÉKELY-POTSA REHABILITÁCIÓS KÖZPONTBAN

 

2017. december 4-8. között a Csibészkékkel nagy szeretettel készítgettük a karácsonyi csillagokat és hópelyhes gömböket, olyan céllal, hogy odaajándékozzuk a kilyéni Reahabilitációs központnak, hozzájárulva az adventi kiállításuk díszítéséhez, amelyet december 8-án délután, együtt a szülőkkel meg is csodáltunk. 

ADOMÁNYOZÓ HÉT-JÓ ÉRZÉS, HOGY MI IS SEGÍTHETTÜNK

„Egy szép gesztus boldoggá teszi a gyermeket” nevelési projektünk része az országos SNAC (Strategia Națională de Acțiune Comunitară) önkéntességi programnak, melynek keretén belül, partnerünkkel, a kilyéni Székely Potsa Rehabilitációs Központtal morális-állampolgársági, jóténkonysági, kulturális-művészeti tevékenységeket és közösségi kampányokat terveztünk a 2017-2018-as tanérve.

Alkategóriák